Claudia Stapel
studio

Studio Hidden52, een verborgen plek in het centrum van Arnhem.

Sinds 1888 staat op het binnenterrein naast de Sint Martinuskerk, tussen de Steenstraat en de Ir. JP van Muijlwijkstraat in arnhem een koetshuis met een rijke geschiedenis. In het Gelders Archief is op foto’s van de Steenstraat uit het begin van de 20e eeuw te zien dat er zwarte paarden met een koets uit de steeg naast de kerk komen. Koetsiersbedrijven maakte in de tweede helft van de 19e eeuw een grote bloei door en in die tijd werd het koetshuis voornamelijk gebruikt voor ritten van en naar trouw en begrafenis locaties of voor dagtochten naar de Veluwe. Aan de oude muur tussen het koetshuis en de kerk hangen nog de oude metalen ringen waar de paarden aan vast stonden. Aan de kant van de Steenstraat bevond zich een herberg behorende bij het koetshuis waar zich voor de tweede wereldoorlog een gerenommeerde handwerkzaak met de naam Libelle gevestigd had. Van heinde en verre kwamen welgestelde dames daar inkopen doen.

Na de oorlog heeft het koetshuis diverse eigenaren en bestemmingen gehad waaronder een design lampenwinkel en een Spaanse gallerie. In 2014 bezocht Claudia daar samen met haar man een tentoonstelling met Spaanse kunst en vernam per toeval dat het koetshuis te koop kwam.
Claudia was al langer op zoek naar een studio in het centrum van Arnhem en de aankoop liet niet lang op zich wachten. Er moest wel het e.e.a. aan het pand gebeuren. Het ondernemerskoppel renoveerden het koetshuis gedurende 2 jaar, en toverden het om tot een inspirerende plek waar kunstliefhebbers zich naar hartelust creatief kunnen uiten.

Dit koetshuis genaamd HIDDEN52 bevindt zich op een verborgen plek in het centrum van Arnhem. HIDDEN52 bevat alle ingrediënten voor een ontspannen creatieve belevenis met veel schilderplezier.